24/7 Bel ons gerust 079 - 352 32 32
  • Fishing activities Fregate Island Seychelles
    Fishing activities Fregate Island Seychellen

Inhoudsopgave

De Seychellen

De Seychellen hebben 115 eilanden en deze eilanden zijn verspreid over 1.400.000 km2 territoriaal water. De Seychellen liggen tussen 4 en 10 graden ten zuiden van de evenaar.

De Seychellen liggen naast enkele van ‘s werelds beste grote wildwateren en bieden veel mogelijkheden om kleurrijke vissen (in alle formaten) te vangen. De Seychellen staan bijvoorbeeld wereldwijd bekend om de zeer goede mogelijkheden om te vliegvissen. De ondiepe gebieden bij St. Francoise en Alphonse werden onlangs bijvoorbeeld erkend als het waarschijnlijk beste gebied voor zoutwater vliegvissen in de wereld.

De Seychellen-archipel biedt ook zeer gunstige omstandigheden voor het vissen op groot wild.

Daarom…..als je zin hebt in spannende turquoise wateren met een spectaculair onderwaterleven, boek dan een reis naar de Seychellen.

Big Game Fishing

Big Game Fishing is een populaire activiteit en op de Seychellen. Dat komt ook door ideale omstandigheden en de indrukwekkende vangsten. Het diepzeevissen biedt een grotere sensatie dan normale visactiviteiten zoals we dat hier in Nederland gewend zijn.

Stel je voor dat je in gevecht bent om een grote vis binnen te halen. Zo’n gevecht is zeg maar gerust een echte krachtmeting en kan soms uren duren. Maar daarmee is het absoluut het avontuur van je leven. Big Game Fishing op de Seychellen is een ervaring die je niet zou willen ruilen voor iets anders ter wereld.

Deze wateractiviteit staat synoniem met uithoudingsvermogen en geduld. Net als bij alle andere visserijactiviteiten geldt dat vissers zijn ondergedompeld in de verwachting dat de vissen het aas zullen bijten. Naast geduld ontstaat er een echt gevecht tussen de vis en de visser. Het is deze fase die het belangrijkst is in het visproces. Hoe de visser de lijn strak houdt en weer laat vieren bepaalt het succes of falen van de vangst. Houdt er echter rekening mee dat een succesvolle vangst ook afhankelijk is van de natuurlijke omstandigheden van de plaats. In het geval van de Seychellen, naast het aangename klimaat, vergemakkelijken de omstandigheden onder water grotendeels ook het succes van het diepzeevissen.

Waarom de Seychellen?

Of men nu op jacht is naar een zwaardvis of een blauwe marlijn, de Seychellen zijn de perfecte plek om te vissen. In een natuurlijke omgeving van grote schoonheid, dankzij de geografische ligging, biedt de Seychellen archipel uitstekende omstandigheden voor deze activiteit.

Ten eerste, de regio van de Indische Oceaan, waarin de eilanden van de archipel liggen, is rijk aan vis. Het bestaan van dit belangrijke visreservaat is één van de sterke punten van de archipel en maakt het wereldwijd beroemd.

De Seychellen-archipel heeft ook een maritieme omgeving die ideaal blijft om grote vissen te vinden. Inderdaad, er zijn veel onderwater putten die de maritieme gebieden van het eiland bedekken, en uitstekende natuurlijke habitats vormen voor grote vissen zoals de zwaardvis. De belangrijkste Inner Islands hebben een granietformatie, die op een ondiep plateau liggen met een diepte van gemiddeld 50 meter. De wateren zijn overvloedig met tonijn, bonito, dorado, wahoo en zeilvis. Aan de rand van dit plateau daalt de oceaanbodem naar 2.000 m, met een grotere variëteit aan visaanbod, en daarmee betere kansen om marlijn en grotere trofeevissen tegen te komen.

Wanneer is het visseizoen?

Als een paradijs voor toeristen bieden de Seychellen de beste omstandigheden voor degenen die diepzeevissen komen ontdekken of beoefenen. In de periode tussen juni en oktober worden speciale programma’s opgezet om deze periode te gebruiken die het meest bevorderlijk is voor de visserij.

Welke vissen zijn er op de Seychellen?

Er zijn veel soorten vissen op de Seychellen zoals bijvoorbeeld de barracuda, de rode karper, de tandbaars, kingfish, tonijn, zwaardviszeilers, dolfijnvis en marlijn.

Hoe zit het met de visuitrusting?

Eén van de belangrijkste voordelen van de visserij op de Seychellen is dat er geen visvergunning vereist is voor de recreatievisserij. Hoewel er een paar winkels zijn die inspelen op de basisbehoeften van de vissers, moeten bezoekende vissers er rekening mee houden dat lokale viswinkels mogelijk beperkt zijn in de keuze van materialen. Om teleurstelling te voorkomen, is het raadzaam om voldoende eigen materiaal mee te nemen, want gespecialiseerde uitrusting kan niet worden gehuurd. Ook het eventuele onderhoud aan visuitrustingen is zeer beperkt.

Er zijn weinig beperkingen om te vissen in de meeste delen van de wateren van de Seychellen. Er zijn echter enkele beperkingen die vaak bedoeld zijn voor het behoud van de unieke en kwetsbare omgeving van de Seychellen. Hierdoor kan iedereen genieten van wat de eilanden vandaag en in de komende jaren te bieden hebben.

In de Inner Islands is vissen verboden binnen de grenzen van de Curieuse, Ile Cocos, Port Launay / Baie Ternay en Ste. Anne Marine National Parks.

© 2013 - 2020 Indian Ocean Travel

Deel dit met een vriend(in)/kennis