Algemeen

De excursie “Cousin-Curieuse-St.Pierre” biedt u de mogelijkheid om dit succesverhaal over natuurbehoud persoonlijk te bezoeken en op Cousin Island zelf te ontdekken!

Het perfecte en succesvolle huwelijk tussen toerisme en natuurbehoud is daarmee Cousin Island.

Nature Seychelles, de organisatie die het eiland Cousin beheert, bevordert het ecotoerisme van het eiland als een middel om het behoud te financieren.

De slogan van Cousin Island luidt: “Het eiland dat bij vogels hoort, mensen zijn welkom”. Het eiland Cousin is één van de natuurgebieden op de Seychellen die meer bezoekers kan herbergen, maar omdat het een reservaat is, worden de aantallen door een strikte mate van sluiting van het eiland beheerst. In de namiddag en in het weekend is het eiland gesloten voor toeristen.

“Alleen door een hoge kwaliteit van het toerisme kan Cousin Island zijn toeristische reputatie behouden als één van de belangrijkste bestemmingen voor ecotoerisme in de westelijke regio van de Indische Oceaan”, zei Dr. Nirmal Shah, de Chief Executive Officer van Nature Seychelles.

Hoewel Cousin Island voortdurend een hoge toeloop van plezierjachten ontvangt die aan de kust meren, claimt Nature Seychelles dat de impact van het toerisme laag tot nul is. Dr. Nirmal Shah benadrukte dat “er geen boten mogen landen op Curieuse Island, ze liggen allemaal afgemeerd buiten koraalriffen en het zijn de rangers van Nature Seychelles die gemandateerd zijn om bezoekers over te plaatsen van hun respectieve charters of jachten van en naar het eiland.”

De impact wordt verder gecontroleerd op de eilandroutes en de bio-diversiteit door middel van rondleidingen door rangers die speciaal door het eiland Cousin zijn aangewezen. Toeristen hebben geen enkele mogelijkheid om zelfstandig op het eiland rond te wandelen.

“Het management en het personeel zijn zich ten volle van hun verantwoordelijkheden bewust. Zij leveren voor de Seychellen een toevluchtsoord voor de flora en fauna. Voorts zijn zij een voorbeeld aan de wereld als het gaat om het beheren van een natuurreservaat. Daardoor blijft er een perfect huwelijk tussen toerisme en natuurbehoud in stand”, zegt de minister van Toerisme en Cultuur van de Seychellen, de heer Alain St.Ange.

Print Friendly, PDF & Email

Programma

Deze excursie begint met een transfer van uw hotel naar de pier van Baie Ste Anne. Daar maakt u om 09:00 uur de oversteek naar het Speciale Natuur Reservaat van Cousin eiland dat op 2 km vanaf Praslin ligt.

Onze cruiser gaat buiten de kust voor anker en de toeristen worden met een boot van het Reservaat naar het eiland gebracht teneinde te voorkomen dat per ongeluk ongedierte van het ene eiland op het andere eiland komt.

Het wordt ten zeerste aangeraden dat u uw eigen spullen waterdicht inpakt.

Een bewaker van eiland leidt de tocht over het eiland. U zult tijdens uw wandeling kennismaken met een veelheid van verschillende soorten dieren en locaties waar de dieren hun verblijf hebben. Aan de kust zult u de beschermende mangroven zien terwijl op de waterrijke plekken u onder andere libellen (Dragonflies), Gallinula's (Moorhen), wormsalamanders (Caecilan) en schildpadden (Terrapin) zult tegenkomen.

Bij het verjongde bos op het heuvelplateau is de ideale broedplaats voor grote populaties van ses terrapinspijlstormvogels en teugelsterns zijn endemische bomen - mapou, Indiase moerbei en bwa sousouri.

Met uitsterven bedreigde vogels vindt u op Cousin Island t.w. de Dayallijster (Magpie Robin), Honingzuigers (Sunbird), Foudia (Fody), Alectroenas (Blue Pigeon) en de Amerikaanse zangers (Warbler).

De excursie wordt vervolgd met een boottocht van 30 minuten naar het eiland Curieuse, waar een heerlijke BBQ-lunch wordt geserveerd op de catamaran.

Het eiland Curieuse heeft een grote populatie reuzeschildpadden. Sommige schildpadden zijn te vinden direct bij de kust terwijl het grootste deel van de schildpadden vrij over het eiland loopt en soms kan worden gevolgd door het geluid dat zij produceren om het andere geslacht te imponeren.

De excursie eindigt met een uur snorkelen op het kleine eiland St. Pierre. Voor eventuele beginners staat de bemanning klaar met lichtgewicht snorkelvesten om ervoor te zorgen dat niemand de kans mist om het overvloedig onderwaterleven te bewonderen.

Wat mee te nemen?

Omdat het een hele dag excursie is raden wij u aan om in elk geval voldoende zonbeschermingsmiddelen (crème/lotion/zonnebril) mee te nemen.

Om mooie digitale herinneringen mee naar huis te nemen is een fototoestel en/of videocamera onontbeerlijk. Zorgt u wel dat die tijdens de overtocht bij Cousin droog blijft.

Voorts geschikte wandelschoenen en zwemkleding inclusief strandhanddoek.

Op de catamaran is snorkeluitrusting aanwezig. Heeft u liever uw eigen uitrusting dan is het geen probleem om dat mede te nemen.

Maaltijden?

Rond het middaguur wordt u een lunchbuffet aangeboden.

De buffet lunch is een selectie van rijst, salades, BBQ-kip en vis. Als u vegetariër bent of specifieke dieetwensen heeft dan adviseren wij u bij de boeking dit exact door te geven zodat bij de bereiding van de maaltijden daar rekening mee kan worden gehouden.

Voor wie?

In beginsel is deze excursie opzet voor hen die op het eiland Praslin verblijven of op één van de nabijgelegen eilanden.

Wanneer?

Deze excursie vindt enkel en alleen plaats op

 • Dinsdag (Engels en Frans)
 • Donderdag (Engels en Frans)

Hoe laat?

Afhankelijk van de locatie van uw accommodatie wordt u opgehaald t.w.

 • Indien u in de omgeving van Grand Anse verblijft tussen 08.00 en 08.20 uur
 • Indien u in de omgeving van Baie Ste Anne verblijft tussen 08.00 en 08.30 uur

Vraag bij de boeking naar het exacte tijdstip dat u wordt opgehaald.

Prijs

Volwassenen (12+): 146 euro

Kinderen (2 - 11 jaar) : 72 euro

Inbegrepen is:

 • transfer van het hotel naar de jachthaven van Baie Ste Anne
 • tocht met de catamaran naar Cousin, Curieuse and St. Pierre
 • kosten voor entree en verblijf op de verschillende eilanden
 • BBQ op de catamaran
 • terugkeer naar de jachthaven van Baie Ste Anne
 • transfer van de jachthaven van Baie Ste Anne naar uw hotel

Praslin

PraslinVan de 115 eilanden die deel uitmaken van de Seychellen, onderscheidt Praslin zich met zijn meest iconische kenmerken en onderscheidingen: Praslin, het “eiland van de Palmen”. Het eiland heeft een bevolking van 6.500 inwoners en is het op één na grootste eiland van de Seychellen. Geschiedenis De naam Isle of Palms is door de ontdekkingsreiziger Lees meer

Voorwaarden

In verband met de lokale veiligheidsvoorschriften bent u verplicht om reddingsvesten aan te trekken en in de boot te blijven totdat het vaartuig op het strand is en u toestemming krijgt het vaartuig te verlaten.

Deze excursie is afhankelijk van het weer en vereist een minimum aantal deelnemers van 12 personen.

Mocht de excursie geannuleerd worden dan zijn er drie mogelijkheden:

 • aan u wordt dezelfde excursie op een andere dag aangeboden
 • aan u wordt een alternatieve excursie aangeboden
 • u ontvangt het reeds betaalde geld voor de excursie terug

Alle vervoermiddelen (zowel op land als op het water) zijn onderworpen aan de meest recente (wettelijke) veiligheidseisen, goedgekeurd alsmede volledig verzekerd.

Privé (begeleide) excursies

Op onze website staan de meest populaire excursies.

Als specialist van de Seychellen zijn wij natuurlijk ook in staat om excursies op maat aan te bieden die volledig voldoen aan uw eigen wensen.

Als u op het eiland of één van de nabijgelegen eilanden verblijft dan is het mogelijk om een eigen begeleide excursie voor u of uw groep te boeken.