Algemeen

Ervaar de diversiteit en de inspirerende landschappelijke schoonheid van Mahé, het grootste en meest bevolkte eiland van de Seychellen.

Deze excursie geeft u de mogelijkheid om alle bezienswaardigheden van het eiland Mahé in één dag te zien. Allereerst zult u de smeltkroes van de hoofdstad Victoria in volle omvang ervaren met zijn beroemde markt. Vervolgens gaat u voor een verfrissing naar de theeplantage van Morne Blanc toe.

Daarna zult u kennismaken met de tropische bounty-stranden die het eiland Mahé rijk is. Indien de tijd het toestaat maakt u nog een stop bij de botanische tuin, een dorpje met houtbewerkingsmaterialen, alsmede een winkel waar scheepsmodellen worden gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Programma

Vanuit het hotel gaat u naar het koloniale centrum van Victoria, de kleinste hoofdstad van de wereld.

In Victoria brengen wij een bezoek aan onder andere het gerechtsgebouw, het postkantoor en de zogenaamde 'Clocktower'.

De Clock Tower (in het Creools Lorloz) is een exacte replica van een klok die bij de ingang van het Victoria Station op Vauxhall Bridge Road in Londen in 1892 werd geplaatst ter ere van het diamanten jubileum van koningin Victoria.

Het was Sir Ernest Sweet-Escott, de gouverneur van de Seychellen, die de originele klok in Londen zodanig bewonderde dat hij bij terugkomst op de Seychellen opdracht gaf om een vergelijkbare klok in Victoria te hebben.

Clock Tower

Clock Tower

Het was op 1 april 1903 dat de Clock Tower in het centrum van Victoria werd geïnstalleerd ter nagedachtenis van koningin Victoria, die in 1901 stierf. Het jaar 1903 was ook het jaar dat de Seychellen een kroonkolonie werden.

De klokkentoren, die toen ongeveer $ 468 kostte - naar de stand van vandaag zo'n $ 13.0000 - was gemaakt van gietijzer door Gillet & Johnson, een klokkenmaker en klokkengieterij in Croydon, Engeland. Deze stonden bekend als "Little Big Bens" vanwege hun gelijkenis met de klokkentoren van de Houses of Parliament in Londen.

De oorspronkelijk zwarte klokkentoren is in 1935 glanzend zilver geschilderd om het jubileum van koning George V te vieren. Het geluid van de klok werd voor het eerst gehoord op 17 september 1999. Dit was na belangrijke herstel- en herstelwerkzaamheden waaronder de vervanging van het veermechanisme door een elektronisch mechanisme. Deze werkzaamheden werden verricht door de nog bestaande makers van de klokkentoren t.w. Gillet & Johnson

Vervolgens gaan we naar het Codevar gebouw waar kleine ondernemers inclusief Kreol Or (Creools goud) hun handwerk aanbieden .

Na een wandeling door Albert Street komen we bij een prachtige ontmoetingsplek van de stad t.w. de Sir Selwyn Clark Market. Verse vis, tropisch fruit en groente, kruiden en specerijen u komt het allemaal in overvloed tegen.

De excursie wordt via de bergpas van Sans Soucis en langs een mooie toeristische route vervolgd naar de historische Mission Lodge gelegen in de Morne Seychellois National Park. De Mission Lodge is oorspronkelijk bekend als Venn's Town genoemd naar de Anglicaanse missionaris Hendry Venn. De Lodge was aan het eind van de 19e eeuw opgezet als een missie gemeenschap.

Mission Lodge 2 © Seychelles Tourist Board

Mission Lodge © Seychelles Tourist Board

In 1870 na de afschaffing van de slavernij werden zo'n 2500 Afrikaanse slaven vrijgelaten. Een paar jaar later gaf de koloniale regering van de Seychellen toestemming dat kinderen van deze vrije slaven onder de hoede van de Missie gemeenschap naar school konden gaan.

In 1876 werd de school officieel geopend.  Heden ten dage zijn de ruïnes van deze voormalige school nog steeds goed zichtbaar. Mission Lodge is een goed bezochte toeristische attractie dat de geschiedenis van de Seychellen laat zien.

Vanuit de schaduw van het tuinhuisje waar koningin Elizabeth II ooit thee heeft gedronken heeft u een fantastisch uitzicht op de bosrijke omgeving, de bergen van centraal Mahé alsmede de azuurblauwe kustlijn.

Na het bezoek aan de historische Mission Lodge wordt u welkom geheten in een lokaal Creools restaurant alwaar u een lunch wordt aangeboden.

Na de lunch gaat excursie verder langs de zuidpunt van het eiland naar de gerestaureerde koloniale specerijplantage van 'Jardin du Roi'.

Deze plantage ligt 2 km boven in de heuvels boven Anse Royale. Deze weelderige kruidentuin dankt zijn bestaan aan Pierre Poivre, de Franse specerijenondernemer. De plantage is 35 hectare groot en heeft een klein museum alsmede een café-restaurant.

De tuin cultiveert een breed scala aan kruiden, waaronder vanille, citronella en nootmuskaat, evenals minder bekende planten. De specerijen en planten worden gebruikt in de maaltijden die in het restaurant worden geserveerd.

Lees ter plekke meer over de teelt en het gebruik van de planten en bezoek het kleine museum dat de geschiedenis van de levendige specerijenhandel van het eiland van weleer laat zien. Natuurlijk kunt u in het winkeltje zelfgemaakte jam en marmelade kopen.

Een koud drankje van zelfgekweekt fruit wordt u aangeboden waarna u de omliggende plantage van groenten, exotisch fruit, kruiden en specerijen gaat bezoeken.

De rest van de middag is pure ontspanning, waarbij u nog een kijkje krijgt in de Creoolse cultuur en architectuur door een klein plaatsje te bezoeken waar u de mogelijkheid heeft om bepaalde producten te kopen, Creoolse huizen te bekijken alsmede het vakmanschap van de kunstenaars/ambachtslieden die producten zelf maken.

Rond 16.00 uur gaat de reis weer terug naar uw hotel.

Wat mee te nemen?

Zorgt u in elk geval dat u voldoende geld (contant/credit card) bij u heeft want er zijn verschillende gelegenheden waar u typische producten van de Seychellen kunt kopen.

Goede wandelschoenen is tijdens zo'n volle dagexcursie ook een aanrader want u loopt veel.

Hoewel u onderweg op verschillende plekken frisdrank/water kunt kopen is het toch raadzaam om zelf ook al een fles(je) water mee te nemen.

 

Maaltijden?

Rond het middaguur wordt u een lunch aangeboden in een Creools restaurant.

Frisdranken tijdens de lunch zijn voor eigen rekening.

Als u vegetariër bent of speciale dieetwensen heeft dan raden wij u aan dit bij de boeking mede te delen zodat bij de bereiding van uw maaltijd daar rekening mee kan worden gehouden.

Voor wie?

Deze excursie is voor hen die op het eiland Mahé of één van de nabijgelegen eilanden in een accommodatie verblijven.

Wanneer?

Deze excursie vindt plaats op:

 • maandag (Engels en Frans)
 • dinsdag (Duits)
 • woensdag (Italiaans en Engels)
 • donderdag (Duits)
 • vrijdag (Engels en Frans)

Hoe laat?

Afhankelijk van de locatie van uw hotel wordt u vroeg in de ochtend opgehaald t.w.

 • als u in het noorden van Mahé verblijft tussen 08.10 en 08.30 uur
 • als u in het oosten van Mahé verblijft tussen 08.30 en 08.50 uur
 • als u in het westen van Mahé verblijft tussen 08.05 en 08.40 uur

 

Prijs

Volwassenen (12+): 75 euro

Kinderen ( 2- 11 jaar): 35 euro

Inbegrepen is:

 • vervoer met een luxe bus gedurende de gehele dag;
 • lunch in een lokaal restaurant
 • entreekaarten

Nota bene: frisdranken tijdens de lunch zijn voor eigen rekening.

Mahé

Mahé  Mahé is niet alleen het grootste eiland van de Seychellen, het is eveneens het politieke, culturele en economische centrum. De hoofdstad Victoria, de internationale luchthaven en een groot deel van de commerciële activiteiten alsmede de vissershaven liggen op Mahé. Hoewel Mahé meer geëvolueerd is dan de andere eilanden blijven ook hier talrijke ongeschonden hoekjes, Lees meer

Voorwaarden

Deze excursie is afhankelijk van het weer en vereist een minimum aantal deelnemers van 10 personen.

Mocht de excursie geannuleerd worden dan zijn er drie mogelijkheden:

 • aan u wordt dezelfde excursie op een andere dag aangeboden
 • aan u wordt een alternatieve excursie aangeboden
 • u ontvangt het reeds betaalde geld voor de excursie terug

De bus is onderworpen aan de meest recente (wettelijke) veiligheidseisen, goedgekeurd alsmede volledig verzekerd.

Privé (begeleide) excursies

Op onze website staan de meest populaire excursies.

Als specialist van de Seychellen zijn wij natuurlijk ook in staat om excursies op maat aan te bieden die volledig voldoen aan uw eigen wensen.

Als u op het eiland of één van de nabijgelegen eilanden verblijft dan is het mogelijk om een eigen begeleide excursie voor u of uw groep te boeken.