Algemeen

Ervaar zelf La Digue; de relaxte sfeer van het eilandleven, hier is de fiets het favoriete vervoersmiddel en de tijd beweegt langzaam in het licht van de charme van het zonnige eiland.

La Digue is de thuisbasis van de Paradise Flycatcher, één van de zeldzaamste vogels ter wereld. Wie weet heeft u geluk en ziet u één tijdens uw verblijf op La Digue.

Deze excursie is ideaal voor avontuurlijke mensen die op hun eigen houtje het eiland La Digue willen verkennen. U zult de charme ontdekken van dit mooie, relaxte eiland waar de tijd stilstaat en het leven langzaam gaat.

Print Friendly, PDF & Email

Programma

Met een korte rit met de bus gaat u naar Baie St Anne, de haven van Praslin, waar u op de boot stapt naar La Digue voor een tocht van ongeveer 30 minuten.

Aangekomen in de schilderachtige en pittoreske haven van La Digue krijgt u een korte briefing zodat u de meest populaire locaties en de beste routes leert kennen. Onze gids ter plekke overhandigt u een kaart en de fietsen om te beginnen aan het avontuur op het eiland.

Voordat u naar de prachtige stranden van La Digue gaat, kunt u al fietsend eerst genieten van het kleine dorpje La Passe en de smalle straten en paden van het eiland naar het historische landgoed L 'Union.

Hier bevindt zich tussen de torenhoge kokospalmen een traditioneel Creools landgoed, waar een gerestaureerde koprafabriek wordt aangedreven door een os. Het geheel tezamen met de oude werf biedt een unieke blik in de vroege geschiedenis van de Seychellen.

Daar heeft u ook de kans om gigantisch grote landschildpadden te zien. Vervolgens kunt u naar een volledige gerenoveerd koloniaal plantagehuis gaan, die in het verleden dienst heeft gedaan als decor voor de film ‘Good Bye Emmanuel’.

Van daaruit wordt u naar de wereldberoemde Anse Source d'Argent - het meest gefotografeerde strand ter wereld - geleid met zijn prachtige granieten rotsblokken die een uniek landschap creëren dat op witte zandstranden ligt en wordt overspoeld door kristalhelder water.

Spijtig genoeg moet u op tijd het eiland weer verlaten want de boot vertrekt om 16.30 uur naar Praslin. En wie weet......neemt u de boot de volgende dag weer terug naar het magische eiland La Digue om de absolute rust opnieuw te beleven.

Wat mee te nemen?

Zonnebril, Camera (foto/video), zwemspullen, snorkeluitrusting, comfortabele wandelschoenen, strandhanddoeken.

LET OP: 

De snorkeluitrusting vormt geen onderdeel van de excursie. Wilt u echt de onderwaterwereld van La Digue ervaren dan moet u zelf u eigen uitrusting meenemen.

Maaltijden?

In de prijs van de excursie is GEEN lunch inbegrepen.

Bij de ontvangst bij de jachthaven van La Digue ontvangt u van onze hostess ter plekke de beste lunchlocaties van het eiland.

Voor wie?

Deze excursie is met name bedoeld voor hen die hun verblijf op het eiland Praslin hebben of op één van de nabijgelegen eilanden.

Wanneer?

Omdat dit een onafhankelijke excursie is kunt u in beginsel voor elke dag van de week deze excursie boeken.

 

Hoe laat?

In de ochtend wordt u opgehaald om op tijd de veerboot van 09.00 uur te nemen.

De tijden zij afhankelijk van de locatie van het hotel t.w.

  • Grand Anse tussen 08.00 - 08.20 uur
  • Baie Ste Anne tussen 08.00 - 08.30 uur

Prijs

Volwassenen (12+): 65 euro

Kinderen (2 - 11 jaar): 33 euro

 

Inbegrepen:

  • transfer van het hotel naar de jachthaven van Praslin
  • veerboot van 09.00 uur van Praslin naar La Digue
  • een fiets op het eiland van La Digue
  • veerboot van 16.30 uur van La Digue naar Praslin
  • transfer van de jachthaven van Praslin naar uw hotel

Indien van toepassing entreekaarten.

La Digue

La DigueLa Digue en zijn pittoreske satelliet-eilanden zijn ideaal om te snorkelen, duiken en vissen. Het eiland La Digue is de perfecte plek om een fiets te huren of een lange wandeling in de natuur te maken. Geschiedenis La Digue ontleent zijn naam aan één van de schepen in de vloot van ontdekkingsreiziger Marion Dufresne. Hij Lees meer

Voorwaarden

Deze excursie is niet afhankelijk van het weer en vereist geen minimum aantal deelnemers zodat u zelf bepaalt op welke dag u gaat.

Mocht de excursie door omstandigheden toch geannuleerd moeten worden dan zijn er drie mogelijkheden:

  • aan u wordt dezelfde excursie op een andere dag aangeboden
  • aan u wordt een alternatieve excursie aangeboden
  • u ontvangt het reeds betaalde geld voor de excursie terug

Alle vervoermiddelen (zowel op land als op het water) zijn onderworpen aan de meest recente (wettelijke) veiligheidseisen, goedgekeurd en volledig verzekerd.

Privé (begeleide) excursies

Op onze website staan de meest populaire excursies.

Als specialist van de Seychellen zijn wij natuurlijk ook in staat om excursies op maat aan te bieden die volledig voldoen aan uw eigen specifieke wensen.

Als u op het eiland of één van de nabijgelegen eilanden verblijft dan is het mogelijk om een eigen begeleide excursie voor u of uw groep te boeken.