24/7 Bel ons gerust 079 - 352 32 32

Wandelingen op Mahé

Inhoudsopgave

Anse Major

De weelderige uitzichten, perfecte stranden en de unieke flora zijn de belangrijkste attracties van deze beroemde en toegankelijke wandeling. Deze trail naar het strand van Anse Major is zeker een hoogtepunt.

Anse Major © Seychelles Tourist Board

Anse Major © Seychelles Tourist Board

 • Lengte: 2km
 • Tijd: 40 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Totale stijging / daling: 218 meter

Dit relatief gemakkelijke pad slingert zich langs de rotsachtige noordwestelijke kustlijn van Mahé. 

U begint de trail bij het busstation in Danzil aan de Bel Ombre Road in het noordelijke district Bel Ombre. Als u met de auto komt, kunt u uw auto parkeren voor het  “La Scala Restaurant”. De wandeling begint aan het zuidelijke einde van de Bel Ombre-weg tussen de laatste huizen in het dorp.

Ga de heuvel op en neem de rechter splitsing in de weg. Door de kleine maar groeiende nederzetting Danzil volgt u de gele routemarkeringen. Waar de weg overgaat in een wandelpad, gaat u links omhoog. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan, het eiland Silhouette en de vele verbazingwekkende rotsformaties.

Het pad is zeer goed gemarkeerd en gemakkelijk te volgen. Het grootste deel van het pad is na ongeveer 10.00 uur volledig blootgesteld aan de zon. Zorg daarom voor voldoende bescherming en water. Er zijn tijdens de trail een paar punten waar het pad door de boombedekking gaat zodat u in de schaduw loopt. Pas wel op voor de muggen!

De trail leidt u naar het kleine afgelegen strand van Anse Major. De enige toegang tot het strand van Anse Major is te voet. Met de auto kunt u het strand niet bereiken.

Er zijn twee stranden van Anse Major die dicht bij elkaar liggen. Anse Major is geschikt om te zwemmen en snorkelen.

Meer informatie over de Anse Major trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Anse Major trail beschikbaar (klik hier)

Cassedent

Cassedent © Seychelles Tourist Board
Cassedent © Seychelles Tourist Board
 
Cassedent-wandelpad is de moeite waard om te wandelen in de Seychellen. Cassedent is een relatief lange wandeling met veel hoogteverschillen.
 • Lengte: 8,2 Km
 • Tijd: 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
 • Totale stijging / daling: 843 meter
Het pad leidt u langs fascinerende groepen van schroefpijnbomen, een palmmoeras en andere zeldzame bomen. Omdat het een lange wandeltocht is, is het het beste om deze wandeling met een gids te nemen. Onervaren wandelaars kunnen deze trail ook beter mijden omdat de trail een mengvorm heeft van beklimmingen en afdalingen.
 
Aan het eind van de wandelroute is een natuurlijke waterval dat na zo’n lange wandeling een perfecte rustplaats is. Tevens geeft het water van de waterval u de mogelijkheid om af te koelen.
 
De wandeling kan op verschillende punten beginnen, maar de beste route is die over de Sans Souci Road naar het mangrovebos in Port Glaud aan de westkust.
 
Als u de Sans Souci weg vanaf  Victoria neemt dan moet u aan de rechterkant van de weg na ongeveer 1 km voorbij de Mission Lodge stoppen. Het begin van het pad wordt aangegeven in een bocht ongeveer 400 meter na de ingang van de Mission Lodge.

Dit pad ligt vlak bij de hoofdweg aan de westkust van Mahé nabij de ingang van het Constance Ephelia hotel. Als alternatief kan men bus nr. 14 nemen vanuit Victoria (Port Launay via Sans Souci). De bushalte bevindt zich bij het bord.

Meer informatie over de Casse Dent trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Casse Dent trail beschikbaar (klik hier)

Copolia

Copolia trail © Seychelles Tourist Board

De Copolia trail in het Morne Seychellois National Park ligt in de noordwestelijke hoek van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen.

Deze trail is erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking en daarmee één van de meest populaire ecotoeristische activiteiten die het land te bieden heeft. De meeste toeristen bezoeken het pad vooral vanwege het spectaculaire uitzicht dat het oproept.

Vanaf de top van de berg kan men de internationale luchthaven van de Seychellen zien alsmede het Ste Anne Marine Park en de hele oostkust. Kortom een werkelijk adembenemend uitzicht!

 • Lengte: 1.6km
 • Tijd: 45 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Totale stijging / daling: 242 meter

De top van de berg Copolia ligt op ongeveer 500 meter boven de zeespiegel. De trail begint op ongeveer 300 meter. Dat betekent dat u met enkele steile stukken zo’n 200 meter omhoog gaat.

Dit pad loopt naar de uitgestrekte granieten bergtop met 360 graden uitzicht op Mahé en biedt gemakkelijke toegang tot de unieke flora die te vinden is in de tussenliggende hoogten van de Seychellen. Bossen, gletsjers en een panoramisch uitzicht wachten gedurende deze populaire wandeling langs de oostkust op u .

Ga vanuit Victoria naar de weg Sans-Souci. Na een paar kilometer parkeert u vlak bij de Copolia Lodge. Het trammuseum ligt tegenover het hotel, vlakbij de bushalte.

De route begint voor de Copolia Lodge in Val Riche (Port Glaud). Er is een bushalte in de buurt. Als u goed kijkt ziet u een groen bordje, waar simpelweg ‘Copolia Trail’ op staat. Langs het pad treft u diverse bedreigde diersoorten (o.a. de kleinste kikker van de Seychellen) alsmede bedreigde planten aan.

Meer informatie over de Copolia trail (klik hier). 

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Copolia trail beschikbaar (klik hier)

Dan Bernard

Deze wandeling kent een pad dat onder een zeer steile hoek naar de berg leidt. Het vinden van de start van de wandeling is ook een beetje uitdagend. Het is niet precies duidelijk waar de wandeling begint.

Deze wandeling vindt u net boven het La Scala Restaurant. In plaats van de weg naar de Anse Major-wandeling te volgen, gaat u linksaf richting een semi-ontwikkeld gebied met een paar huizen en appartementen.

Veel bananenbomen die in het wild groeien en een paar verlaten ruïnes treft u langs het pad. U zult gigantische bomen aantreffen die u een ongelooflijk gevoel geven alsof u in een oude jungle bent. Ook al is het pad overwoekerd u bent nog steeds in staat om het pad te volgen. Als u de top bereikt, leidt uw gele lijn u naar de top van de berg en daarmee ook naar uw eindbestemming.

Afhankelijk van uw tempo duurt deze wandeling naar de top van de berg ongeveer 40 minuten. De afdaling duurt ongeveer 30 minuten. Gezien het feit dat de paden steil zijn is voorzichtigheid geboden.

Meer informatie over de Dan Bernard trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Dan Bernard trail beschikbaar (klik hier)

Dans Callas

Dans Gallas © Seychelles Tourist Board

Dans Gallas © Seychelles Tourist Board

Dit pad brengt u naar een aantal verschillende panoramische uitzichten, inclusief een adembenemend vergezicht op de baai van Beau Vallon, heel Noord-Mahé en de oostkust tot aan het vliegveld, met heel Victoria er vlak onder. Het is één van de weinige wandelingen met uitzicht op de oost- en westkust van Mahé.

 • Lengte: 2,9 km
 • Tijd: 1 uur 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Matig
 • Totale stijging / daling: 556 meter

We raden u aan de wandeling ‘s morgens te ondernemen omdat in de middag de bewolking vaak toeneemt. Daarmee is het uitzicht in de ochtend beduidend beter dan in de middag.

De trail begint bij de laatste bushalte van Le Niol. Aan de overkant van de weg is een informatiepunt van het Morne Seychellois National Park. Tijdens kantooruren kunt u daar gedetailleerde informatie krijgen. U kunt uw auto in de buurt van het informatiepunt parkeren.

Dwaal door het semi-natuurlijke landschap met de houtplantages van Santol, Eucalyptus en Albazia die ideale leefgebieden bieden voor de fruitvleermuis van de Seychellen en de bedreigde dwerguil. Vind de medische planten van de Seychellen zoals Bois joli coeur (voor hoest) en Bois sandel (voor astma).

Aan het einde van het pad treft u een uitkijkpost aan. Daar ziet u de andere kant van het eiland met onder andere de hoofdstad Victoria en de Indische Oceaan.

Meer informatie over de Dans Callas trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Dans Callas trail beschikbaar (klik hier)

Glacis La Reserve

Glacis La Reserve © Seychelles Tourist B
Glacis La Reserve © Seychelles Tourist Board

Het Glacis La Reserve-pad slingert zich door één van de meest indrukwekkende palmbossen op Mahé. De trail naar Glacis la Réserve is de enige officiële trail in het zuidelijke deel van het eiland Mahé. 

Het is een korte, gemakkelijke wandeling met een superverzameling van palmen en geeft u de kans om het uitzicht op de westkust te ervaren. Voorts kent deze trail een gering hoogteverschil. 

 • Lengte: 0.9 km
 • Tijd: 25 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: zeer eenvoudig
 • Totale stijging / daling: 134 meter

Tegen een achtergrond van granieten kliffen en rotsblokken wandelt u langs drie prachtige uitzichtpunten over verschillende gebieden van het eiland Mahé.

De cirkelvormige paden stellen wandelaars in staat om prachtige palmbossen en vijf van de zes inheemse soorten van de Seychellen te zien. Drie uitkijkpunten geven een mooi uitzicht op een deel van het eiland Mahé.

Het pad loopt rustig op en neer door het bos en is altijd goed herkenbaar. In het bos zelf is niet veel te zien. Er zijn af en toe steile beklimmingen. Na een goed kwartier bereikt u de Glacis.

Het doel van de wandeling is Glacis waarop een uitkijkplatform is gebouwd. Vanaf die positie heeft u een fantastisch uitzicht over een deel van de oostkust van Mahé richting de luchthaven. U kijkt dan in de diepe vallei van de Réserve en u ziet de kustlijn van de Anse aux Pins.

De trail begint bij de de Montagne Posée Road. Deze weg verbindt Anse Boileau aan de westkust met de Anse aux Pins aan de oostkust. Hier, op het hoogste punt van de straat in Bon Espoir, waar een brede aanvoerroute naar een Cable & Wireless zendmast leidt, is parkeergelegenheid voor auto’s.

Meer informatie over de Glacis La Reserve trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Glacis La Reserve trail beschikbaar (klik hier)

Glacis Trois Frères

 

Glacis Trois Frères © Seychelles Tourist Board

Glacis Trois Frères © Seychelles Tourist Board

Trois Frères is een top op de Seychellen en heeft een hoogte van 724 meter. Trois Frères ligt ten zuiden van Pascal Village.
 
Met een hoogte van 300 meter biedt de Glacis Trois Frères-route een prachtig uitzicht op Victoria, het Ste Anne Marine Park en andere oostelijke eilanden in de archipel. Op heldere dagen ziet u zelfs Praslin en La Digue. Het is één van de meest populaire wandelingen op Mahé. Om veiligheidsredenen mag u niet naar de top toe.
 • Lengte: 1,4 km
 • Tijd: 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Totale stijging / daling: 237 meter
Voor wandelaars die de Trois Freres trail doen is het behoorlijk opwindend om uiteindelijk de bergtop te bereiken. Het pad begint in het Sans Souci-gebied, dat ook heel dicht bij de hoofdstad van Victoria ligt.
 
Het is niet eenvoudig om de trail direct te vinden. U mist het heel gemakkelijk. U kunt vanaf Victoria naar het begin van het pad lopen. Voor auto’s is er aan het begin van de trail een parkeergelegenheid. Een bushalte is eveneens vlakbij.
 
Neem vanaf de weg Sans-Souci de kleine verharde weg door de woonwijk heen om tegenover de supermarkt het begin van de wandelroute te bereiken. Daar is het aangegeven met een houten bord ‘Trois Frères’.  Volg het bord de heuvel op.

De trail gaat door het Morne Seychellois National Park omhoog. Het is geen gemakkelijke wandeling en op bepaalde plaatsen zelfs steil. De trail gaat veelal door open gebieden, terwijl verschillende vogels bij uitkijkpunten naar beneden glijden. Onderweg moet u zeker af en toe stoppen om te genieten van de spectaculaire uitzichten.

Deze trail is echt bedoeld voor ervaren wandelaars, aangezien de paden niet goed zijn gemarkeerd en men gemakkelijk kan verdwalen. Een gids inhuren valt bij deze trail zeker te overwegen.

Meer informatie over de Les Trois Frères trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Les Trois Frères trail beschikbaar (klik hier)

Mare aux Cochons

Diep in het Morne Seychellois National Park treft u in de vallei een reeks van onderling verbonden paden met het hooggebergte van Mare aux Cochons als focus.

 • Lengte: 9.6 km
 • Tijd 5 tot 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Matig tot moeilijk
 • Totale stijging / daling: 270 meter

L Mare Aux Cochons © Seychelles Tourist Board

 

 

 

 

 

 

mare aux cochons © Seychelles Tourist Board

De keuze van deze verschillende paden zal sterk afhangen van uw eigen ervaring, fitheid en specifieke interesses. 

Mare aux Cochons is een klein meer met een aangrenzend zoetwatermoeras, dat op ca. 450 m boven de zeespiegel in een breed bergbekken met regenwoud ligt. Het meer wordt rondom omgeven door granietpieken. Deze reis is ideaal voor de avonturier en natuurliefhebber. Het pad biedt u het beste op het gebied van flora, fauna en u heeft een spectaculair uitzicht op de noordelijke kustgebieden van het vasteland van Mahé. Het laat u ook kennismaken met andere waterbronnen, moerassen en bosgebieden van de Seychellen die doorlopen tot aan de bergtoppen. U zult op de beste zonnige dagen een samenspel van groen en blauwe luchten zien. Daarmee een aanrader in de zonnige periodes!

Deze middelzware wandeling begint bij Danzil (Bel Ombre) in het noorden van Mahé. Het wijkt af van de hoofdroute naar Anse Major. Sla bij de wegwijzer naar Anse Major rechtsaf en ga bergopwaarts tot u een wegwijzer “Dans Bernard” bereikt. U klimt langs de ruïnes van een oude kaneelfabriek en vervolgens gaat u langs overvloedige fruitbomen en pandanuspalmen naar de hooggelegen vallei van Mare aux Cochons met zijn hooggelegen moeras.

mare aux cochons Seychelles Tourist Board
mare aux cochons © Seychelles Tourist Board

De wandeling van de trail Mare aux Cochons is bergopwaarts door dicht bos en kan tot vier uur duren. De beloning is de ongelooflijke flora en fauna die in het gebied voorkomt, verschillende historische ruïnes en een prachtige waterval.

Keer terug zoals u gekomen bent, of ga verder naar Port Glaud.

Het hele gebied ziet er voor de bezoeker erg afgelegen uit en is de thuisbasis van zeldzame diersoorten zoals de Seychellen-dwergooruil en de Seychellen-boomkikker. U zult vrijwel zeker de vaak luide Seychellen bulbuls in de takken zien, en bij het naderen zie je vooral feeënsterns en fruitvleermuizen.

Naast de hier beschreven route is een pad vanuit Port Gland goed bewaard gebleven en kan worden gebruikt voor een kleine rondwandeling via de Mont d’Or. De route naar Casse Dent is daarentegen al erg begroeid en moeilijk te vinden.

Op de Victoria-weg vanuit Beau Vallon, slaat u rechtsaf in de richting van Le Niol en parkeert u vlakbij de laatste bushalte.

Nota Bene: Deze trail is niet gemakkelijk om exact de juiste paden te vinden. Aangeraden wordt om deze trail met een gids te doen.

Meer informatie over de Mare aux Cochons trail (klik hier)

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Mare aux Cochons trail beschikbaar (klik hier)

Mission Lodge

mission lodge Seychelles Tourist Board
mission lodge © Seychelles Tourist Board

Deze trail wordt aanbevolen omdat de Mission Lodge een plaats van grote historische en culturele waarde voor de Seychellen is.

Boven in de heuvels van Sans Souci ziet u een bord dat u naar de Mission Lodge zal wijzen. Het pad leidt naar de ruïnes van de school die door de Anglicaanse missie is gebouwd voor kinderen van bevrijde slaven. Er staat een klein paviljoen waar koningin Elizabeth II in 1972 op de thee zat.

mission lodge Seychelles Tourist Board
mission lodge © Seychelles Tourist Board

De Mission Lodge trail is een gemakkelijk pad dat naar het beroemdste uitkijkpunt van de hele Seychellen gaat. Vanaf de Mission Lodge heeft u een spectaculair uitzicht op de Indische Oceaan en de bergen in het zuiden van Mahé.

Op Youtube zijn één of meer video’s over de Mission Lodge (trail) beschikbaar (klik hier)

Salazie Nature Trail

 

Salazie Nature Trail © Seychelles Tourist Board

U loopt door een dicht bos over een smal pad tussen kreupelhout en keien om uiteindelijk in een privé-woonwijk terecht te komen.

Het eerste deel van dit parcours is gemakkelijk omdat het een weg volgt door een gecultiveerd mahoniebos en theeplantages. Het laatste stuk van het parcours is uitdagender.
 
Tegenwoordig wordt het gebied van deze trail gebruikt voor de houtproductie, met name mahonie en santol. Het is ook de natuurlijke habitat van de Seychellen uil (Otus insularis), die endemisch is voor Mahé. Omdat het een nachtdier is, is deze uil moeilijk in het bos waar te nemen. U heeft dan ook weinig kans om deze uil te zien. De grote vleermuizen daarentegen die zich in de bomen verzamelen, zijn veel gemakkelijker te herkennen.

Het pad begint op een voormalige theeplantage bij de waterbron. U neemt dan een breed boerenpad. Een deel van de wandeling staat ook open voor autoverkeer.

Tijdens de tocht is er een zeldzaam uitzicht op de Morne Seychellois, het hoogste punt in de omgeving.

Na een paar honderd meter leidt het pad naar een gebouw dat tijdens regenbuien onderdak biedt aan landarbeiders. U steekt via een betonnen brug een rivier over. Verlaat het pad als deze naar rechts draait en ga verder in de richting van een wateronderhoudsgebouw.

Na dit herkenningspunt gaat het pad, dat nog vrij breed is, over in een steile helling beklimmen. Een paar minuten later komt u op een ander panoramisch uitkijkpunt. Dan ziet u van links naar rechts:

 • Mission Lodge
 • Congo Rouge
 • Morne Seychellois
 • Copolia Glacis.

Afhankelijk van het seizoen komt u een witte bloem met vijf bloembladen tegen. Deze bloem wordt ook wel de ster van Bethlehem genoemd. Pluk of raak deze bleom niet aan want het sap van deze bloem is irriterend voor de huid.

Verderop komt een trap van 20 treden tegen. Daar vindt u aan de voet van een enorm blok graniet, een grote coco de mer (Lodoicea maldivica), de beroemde palmboom die endemisch is voor de Seychellen. U krijgt echter niet de kans om één ​​van de merkwaardig gevormde vruchten te zien, aangezien deze boom een ​​mannetje is en volledig geïsoleerd is van de vrouwtjes die bijna uitsluitend op Praslin voorkomen.

U kunt de wandeling aan de voet van deze boom beëindigen en via dezelfde weg teruggaan naar het begin. U kunt er ook voor kiezen om uw wandeling voort te zetten maar dan moet u op het eind van de wandeling wel vervoer geregeld hebben. De weg Misère ligt op slechts een paar honderd meter afstand.

Met zoveel verschillende paden om uit te kiezen, is de Salazie Nature Trail het perfecte medium dat een prachtige verscheidenheid aan terrein combineert. Het eerste deel van het pad volgt u een weg door gecultiveerd mahoniebos en theeplantages, waardoor u een gemakkelijke start hebt. Tegen het einde heeft u een grotere uitdaging want dan gaat u langs smalle paden en door dicht bos

 
Meer informatie over de Salazie trail (klik hier)
 
Op Youtube zijn één of meer video’s over de Salazie trail beschikbaar (klik hier)

 

© 2013 - 2020 Indian Ocean Travel

Deel dit met een vriend(in)/kennis