24/7 Bel ons gerust 079 - 352 32 32

Wandelingen op Praslin

Inhoudsopgave

Anse Georgette 

Anse Georgette Praslin © Seychelles Tourist Board
Anse Georgette © Seychelles Tourist Board

Het strand van Anse Georgette is ongelooflijk mooi. Om er te komen dient u vooraf een afspraak te maken bij Hotel Constance Lemuria. Het is niet het privéstrand van het hotel (de overheid geeft aan dat alle stranden openbaar moeten zijn), maar om er te komen, moet u over het terrein van het hotel gaan. Na aanmelding bij het hotel (via de mail of sociale media) kunt u via de beveiliging naar het strand toe. Het is een wandeling van ongeveer 20 minuten waarbij u voorbij de golfbaan komt. Voor de gasten van Lemuria is er pendelbus die de hotelgasten naar het strand brengt.

Door de verplichte aanmelding zorgt het hotel Constance Lemuria ervoor dat er elke dag slechts een beperkt aantal mensen (totaal 60) worden toegelaten t.w. 30 in de ochtend en 30 in de middag. Zelfs met vloed is er voldoende plek op het strand.

Het uitzicht op de grootste golfbaan van de Seychellen is echt mooi.

Het brede strand is vergelijkbaar met Anse Lazio, prachtig wit zand en enorme rotsen. Het water ter plekke is helder en er zijn schaduwrijke plekken. Het is echter vergeleken met Anse Lazio rustiger en daarmee vooral geschikt voor gezinnen met kinderen. Op het strand zorgen soms de strandjongens tegen betaling voor vers fruit. Voor het overige zijn er geen enkele voorzieningen bv. ligbedden, toiletten of een badmeester aanwezig.

Anse Georgette is absoluut een aanrader.

Op Youtube treft u één of meer video’s over Anse Georgette (klik hier)

Anse Lazio

Anse Lazio is een strand aan de noordwestkust van het eiland Praslin. Het is één van de populairste en meest bezochte stranden van de Seychellen. Ook internationaal is Anse Lazio zeer bekend. Het strand ligt aan de Chevalierbaai en wordt aan beide uiteinden begrensd door grote granietrotsen.

Het strand Anse Lazio is te bereiken met de taxi, bus of huurauto. Elke optie heeft voor- en nadelen.

 • Taxi: Aankomst met de taxi heeft als voordeel dat u direct naar de parkeerplaats direct voor het strand wordt gebracht. Het nadeel is natuurlijk dat het behoorlijk duur is.
 • Huurauto: ook met de huurauto kunt u direct bij het strand parkeren. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Probleem is indien u besluit om via het wandelpad naar Anse Georgette te gaan.
 • Bus: De bus is veel goedkoper, maar de bus rijdt onregelmatig. U dient bij de voorlaatste halte nabij Anse Boudin uit te stappen. U bent dan op nog geen kilometer van het strand. En deze kilometer is echt zwaar! Het is eerst steil bergop en daarna net zo steil bergafwaarts. Hiervoor moet u een extra wandeling van 20-30 minuten inplannen.
Anse Lazio
Anse Lazio

Het zachte witte strand van Anse Lazio is met 400 meter vrij lang en biedt volop fotomomenten. Anse Lazio is ook uniek omdat dit strand in tegenstelling tot andere stranden niet door een koraalrif wordt afgesloten. Anse Lazio is verdeeld in verschillende secties. Deze secties worden van elkaar door granieten rotsen gescheiden. Zo kunt u altijd wat verder en hoeft u niet direct te stoppen bij het eerste strand. Op het laatste gedeelte bevond zich lange tijd ook de Honesty Bar, waar u drankjes kunt krijgen.

Anse Lazio heeft voldoende mogelijkheden om te zonnen en te zwemmen. Wilt u liever een tijd in de schaduw liggen dan biedt de vegetatie met hoge palm- en takamakabomen u voldoende mogelijkheden.

Hou er rekening mee dat zwemmen afhankelijk van het seizoen soms door de ruwe zee moeilijk kan zijn.

Op Youtube treft u één of meer video’s over Anse Lazio aan (klik hier)

Anse Lazio naar Anse Georgette 

Van Anze Lazio naar Anse Georgette is de meest interessante en avontuurlijke wandeling in Praslin. De route verbindt wat waarschijnlijk de twee mooiste stranden van het eiland zijn, Anse Lazio en Anse Georgette.

Er zijn enkele mogelijkheden om deze wandelroute te kiezen. De wandeling zelf biedt een prachtig uitzicht op de stranden en de kust.

Het wandelpad van Anse Lazio naar Anse Georgette is niet zo duidelijk aangeven en bepaalde gedeeltes van het pad zijn overwoekerd. Voor kinderen en mensen op leeftijd is het wandelpad minder geschikt. U kunt de afstand in ongeveer 1 uur lopen. Over de wandeling leest men keer op keer dat dit alleen met een gids kan. Vraag ter plekke op welke wijze u het beste deze trail kunt doen.

Ontdek twee tropische stranden en passeer het ongelooflijke landschap van het noordpunt van Praslin.

 • Lengte: 7 km heen en terug
 • Tijd: Ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Matig
 • Totale stijging / daling: Ca. 200 meter

Parkeer bij het Lemuria-hotel en loop naar het boshuis Newcome op een verhard pad.

Voor meer informatie over de trail Anse Georgette – Anse Lazio – Boudin (klik hier)

Voor meer informatie over de trail van Constance Lemuria naar Anse Lazio (klik hier)

Op Youtube treft u één of meer video’s over de trail van Anse Lazio naar Anse Georgette (klik hier)

Fond Ferdinand

Fond Ferdinand © Seychelles Tourist Board
Fond Ferdinand © Seychelles Tourist Board
 
Lengte: 2 km

Tijd: 1 tot 2 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Hoewel de Vallée de Mai natuurlijk de belangrijkste attractie op Praslin is, is het natuurreservaat Fond Ferdinand een spannend alternatief dat zeker een bezoek waard is. Geniet van de rust van de paden, die minder druk zijn dan die op de UNESCO-site Vallee de Mai die op slechts een paar kilometer afstand verwijderd is. Ook is de prijs van Fond Ferdinand lager en het uitzicht mooier.

Praslin’s Fond Ferdinand Nature Reserve valt nu onder de verantwoordelijkheid van de Seychelles Islands Foundation (SIF). Het natuurreservaat, gelegen in Grande Anse Praslin, beslaat een oppervlakte van 122 hectare grond, waardoor het zes keer groter is dan Vallee de Mai. Het reservaat is rijk aan een diversiteit aan endemische dier- en plantensoorten. Een deel van het reservaat is voor bezoekers toegankelijk.

Omdat dit natuurreservaat, een voormalige palmplantage, na een brand pas in 2013 in gebruik is genomen mist het de algemene bekendheid.

Zowel met de huurauto als ook met de bus is Fond Ferdinand goed bereikbaar. Als u de grote eilandweg volgt komt u bij Anse Marie Louise. Een groot bord wijst u de weg zodat u de afdaling niet kunt missen. Na een paar meter komt u bij de gratis parkeergelegenheden, van waaruit u direct naar het winkeltje kunt lopen. Dit is een wit gebouw aan de rechterkant, waarin aan de ene kant de toegangskaarten worden verkocht, maar ook gecertificeerde Coco de Mer-zaden. Hier bevinden zich ook de toiletten.

Mocht u te vroeg zijn dan kunt u bij de ingang van het park een klein schildpaddenverblijf bezoeken.

De Fond Ferdinand kan alleen tijdens een rondleiding worden verkend. In de toegangsprijs van momenteel 150 SCR (ongeveer 10 EUR) is tevens een rondleiding door het reservaat inbegrepen. Het is dus (helaas) niet mogelijk om op eigen houtje het park te verkennen.

De rondleidingen vinden op de volgende dagen en tijden plaats:

Maandag t/m vrijdag: 9.30 uur / 11.00 uur / 12.30 uur / 13.30 uur
Zaterdag en zondag: 9.30 uur / 11.30 uur
Op feestdagen is het park gesloten.

De rondleidingen door het park duren ongeveer 1 tot 2 uur. Naast de beroemde Coco de Mer en de Black Parrot kunt u ook zien hoe bijvoorbeeld vanille, kaneel en verschillende andere soorten palmen groeien. Hou tijdens de wandeling rekening met wat klimwerk. Het tempo is redelijk rustig. Op de top wordt u beloond met een fenomenaal uitzicht over o.a. Praslin en La Digue.

Tip: Ga het liefst vroeg in de ochtend en neem voldoende water mee.

Op Youtube zijn één of meer filmpjes van Fond Ferdinand te bewonderen (klik hier)

Glacis Noire

 • Lengte: 1,4 km
 • Tijd: 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Als u op het eiland Praslin bent dan is de Glacis Noir trail een goede keuze. Het is één van de wandelingen waar u endemische palmen kunt ontdekken, waaronder de beroemde Coco de Mer (Lodoicea maldivica).

De wandelroute bevindt zich vlakbij Vallée de Mai nabij Baie Sainte-Anne. Daarmee bestaat de mogelijkheid om deze trail te combineren met een bezoek aan de Vallee de Mai.

Aan het begin van het pad treft u een informatiebord met de noodzakelijke details van deze trail aan. Het pad goed herkenbaar en er is ook om de driehonderd meter een bord met de resterende afstand.

Het pad leidt uiteindelijk naar Mont Azore waar u op een hoogte van 372 meter bent. Daar is een uitkijkpunt waar u de noordoostkust van Praslin ziet. Bovendien strekt het uitzicht zich uit over de zee naar de eilanden la Digue en de omliggende kleinere eilanden zoals Félicité en de Soeurs.

Glacis Noir trail is een gemakkelijke wandelroute en onderweg langs palmbossen en gebogen rotsformaties komt u ongetwijfeld ook de beroemde Black Parrot tegen.

Voor meer informatie over de Glacis Noir trail (klik hier)

Op Youtube treft u één of meer filmpjes over deze trail (klik hier)

La Plaine Hollandaise

De trail begint vanaf Pasquiere bij Anse Possession aan de noordoostkust van Praslin en doorkruist het smalste punt van het eiland via de Plaine Hollandaise naar Grande Anse (ongeveer 1 uur lopen). Zeer mooie wandeling met prachtig uitzicht op Curieuse. Gedurende de wandeling zult u genieten van de aanwezige vegetatie.

Een rondwandeling is optioneel mogelijk met een retour via de Salazie Nature Trail.

Mount Plaisir naar Anse Georgette

Er is ook een mogelijkheid om Anse Georgette vanaf de bushalte Mont Plaisir te bereiken.

Tegenover de bushalte markeert een klein bordje het begin van het wandelpad. Het smalle gebaande pad is als zodanig nauwelijks herkenbaar, maar dit pad is wel de juiste. De lokale bevolking wacht altijd bij de halte Mount Plaisir om je tegen een kleine vergoeding naar Anse Georgette te brengen. Als u erg onzeker bent, kunt u hulp krijgen. Het pad is echter duidelijk gemarkeerd en kan worden ondersteund met een kaart (bijv. Maps.me).

Het pad leidt eerst steil omhoog door dicht groen. Verfrissend als de zon schijnt maar daarna gaat u hoog in de heuvel waar geen schaduw is. Vanaf de heuvel kunt u genieten van het geweldige uitzicht op de kust beneden. Voorts ziet u de Indische Oceaan glinsteren in de zon. Van echte afkoeling is nog geen sprake want u moet verder bergopwaarts. Uiteindelijk komt u op het hoogste punt alwaar u fantastische foto’s kunt maken. Daarna vervolgt het wandelpad de route naar beneden.

Eenmaal in Anse Georgette aangekomen komt u via de golfbaan van het Hotel Constance Lemuria na een wandeling van zo’n 25 minuten bij de uitgang van het hotel. Vraag daar naar de mogelijkheden om een bus of taxi te nemen.

Voor meer informatie over deze trail klik hier

Op Youtube staan één of meer filmpjes over deze trail klik hier 

Salazie Pasquière

alazie Pasquière © Seychelles Tourist Board
Salazie Pasquière © Seychelles Tourist Board

Een grote lus die het eiland door de Plaine Hollandaise passeert op twee hoofdroutes, Pasquière en Salazie.

 • Lengte: 6,9 km
 • Tijd: Ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Matig
 • Totale stijging / daling: 519 meter

Het begin van de wandelroute ligt in de regio Grand Anse aan de zuidkust. Parkeer uw voertuig boven de begraafplaats van Britania en loop over de weg terwijl deze in zekere zin terugloopt.

Voor meer informatie over deze trail klik hier

Vallee de Mai

De oorspronkelijke naam van Praslin, ‘Isle de Palme’, getuigt van zijn reputatie als thuisbasis van de Vallée de Mai, één van de slechts twee plaatsen ter wereld waar de beroemde Coco-de-mer in het wild groeit. De palm groeit ook op het eiland Curieause. Zo indrukwekkend is dit bos, dat generaal Gordon (van Khartoum) zijn overtuiging uitsprak dat dit de plaats was van de oorspronkelijke Tuin van Eden. Ook nu nog heeft het reservaat die uitstraling.

Vallee de Mai is een natuurreservaat dat in 1983 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dit oerbos strekt zich uit over 20 hectare. De 3 belangrijkste kriskraspaden brengen je in het centrum van een uniek ecosysteem waar veel endemische soorten zowel dier (Black Parrot, Dutch Pigeons, Sunbird, geckos, kameleons en slakken) als plantaardig (zoals palmen, varens en orchideeën) leven.

Het bos is een schuilplaats voor de beroemde Coco de Mer, vaak coco fesses genoemd. Het is een endemische en zeer zeldzame palm die zo’n 40 meter hoog kunnen worden en 200 jaar oud zijn. . De groei is erg traag en het duurt 20 tot 25 jaar voordat de eerste vrucht zichtbaar wordt. Alleen de vrouwelijke boom produceert de noot, de grootste ter wereld (15 tot 25 kg).

Op Youtube treft u één of meer video’s over de Vallee de Mai (klik hier)

 
 
female coco de mer nut
vrouwelijke coco de mer nut

© 2013 - 2020 Indian Ocean Travel

Deel dit met een vriend(in)/kennis