24/7 Bel ons gerust 079 - 352 32 32

Trails of Praslin

Anse Lazio

Anse Lazio is een strand aan de noordwestkust van het eiland Praslin. Het is één van de populairste en meest bezochte stranden van de Seychellen. Ook internationaal is Anse Lazio zeer bekend. Het strand ligt aan de Chevalierbaai en wordt aan beide uiteinden begrensd door grote granietrotsen.

Het strand Anse Lazio is te bereiken met de taxi, bus of huurauto. Elke optie heeft voor- en nadelen.

Bay Of Anse Lazio
Bay Of Anse Lazio STB

Taxi: Aankomst met de taxi heeft als voordeel dat u direct naar de parkeerplaats direct voor het strand wordt gebracht. Het nadeel is natuurlijk dat het behoorlijk duur is.
Huurauto: ook met de huurauto kunt u direct bij het strand parkeren. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Probleem is indien u besluit om via het wandelpad naar Anse Georgette te gaan.
Bus: De bus is veel goedkoper, maar de bus rijdt onregelmatig. U dient bij de voorlaatste halte nabij Anse Boudin uit te stappen. U bent dan op nog geen kilometer van het strand. En deze kilometer is echt zwaar! Het is eerst steil bergop en daarna net zo steil bergafwaarts. Hiervoor moet u een extra wandeling van 20-30 minuten inplannen.

Het zachte witte strand van Anse Lazio is met 400 meter vrij lang en biedt volop fotomomenten. Anse Lazio is ook uniek omdat dit strand in tegenstelling tot andere stranden niet door een koraalrif wordt afgesloten. Anse Lazio is verdeeld in verschillende secties. Deze secties worden van elkaar door granieten rotsen gescheiden. Zo kunt u altijd wat verder en hoeft u niet direct te stoppen bij het eerste strand. Op het laatste gedeelte bevond zich lange tijd ook de Honesty Bar, waar u drankjes kunt krijgen.

Anse Lazio heeft voldoende mogelijkheden om te zonnen en te zwemmen. Wilt u liever een tijd in de schaduw liggen dan biedt de vegetatie met hoge palm- en takamakabomen u voldoende mogelijkheden.

Hou er rekening mee dat zwemmen afhankelijk van het seizoen soms door de ruwe zee moeilijk kan zijn.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

© 2013 - 2020 Indian Ocean Travel

Deel dit met een vriend(in)/kennis